Tennislessen

Voor alle leeftijdsgroepen in de verschillende niveaus (beginners en gevorderden, jong en oud) worden er lessen georganiseerd door Tenniscollege Flevoland.

Tenniscollege Flevoland beschikt over alle licenties (A, B en C), geeft lessen op ieder niveau en is door LTVL ingehuurd voor het trainen van de jeugdselectie en het geven van clubtrainingen.

De trainingen op de club worden verzorgd door Mike Hupkens, Daan Kuijpers (G-tennis) en Erwin de Boerdere (Hoofdtrainer)

Jeugdplan en selectie trainingen

De doelstelling van LTVL is om de eigen jeugd op te leiden voor de eerste competitieteams en om speelsterkte 3 te bereiken op een zo jong mogelijke leeftijd (15/16 jaar of nog eerder). De geselecteerde jeugd (Jeugdplan) werkt hard en met veel enthousiasme om zo goed mogelijk te worden. De onderlinge sfeer en plezier in het tennis zijn hierbij zeker ook belangrijk. Vanuit het Jeugdplan streven we ernaar om de kinderen door te laten stromen naar de selectie.

De Jeugdplan trainingen en de selectie trainingen worden verzorgd door Erwin de Boerdere (hoofdtrainer bij LTVL).

Tenniskids

Geef kinderen een tennisracket en een bal in de hand en de interesse voor tennis is gewekt! Tenniskids is het lesprogramma van onze vereniging om kinderen te leren tennissen. Wij bieden jeugdspelers (vanaf 4 jaar) leuke en leerzame activiteiten, waardoor ze het tennisspel snel (in 3 fasen) onder de knie krijgen.

Fase 1 (rood)
Op een kleine baan d.m.v. korte oefeningen en met gebruik van materialen de basisvaardigheden (bewegen, coördinatie, wedstrijdjes) aanleren.

Fase 2 (oranje)
Op groter (driekwart) veld nieuwe slagen en technieken aanleren en wedstrijden spelen.

Fase 3 (groen)
Kinderen worden sterker en groter en ontwikkelen hun techniek en tactiek en de kinderen gaan competitie spelen.

In de zomer is er een cursus van 18 weken en in de winter een cursus van 20 weken. Een tennisles duurt 50 minuten, binnen deze 50 minuten worden de technische, tactische en conditionele aspecten verwerkt.

In de zomerperiode worden er (in competitieverband) veel wedstrijden gespeeld door zowel jeugd als senioren.

In de winter is er mooi de gelegenheid om technische veranderingen toe te passen. Denk hierbij maar eens aan een greepverwisseling bij een service of forehand/backhand. Dit zijn moeilijke veranderingen die ook hun tijd nodig hebben voordat dit goed gaat. De winterperiode leent zich daar goed voor en je gaat dan in de lente met een voorsprong de baan op.

INFORMATIE

Wil je meer informatie over de tennislessen? Neem dan contact op met:

Mike Hupkens, 06-45834022 (weet alles over alle lessen op maandag t/m vrijdag op LTVL)
Erwin de Broedere, 06-51407841 (aanspreek punt over Jeugdplan en Selectie-trainingen)

Tenniscollege Flevoland
Vragen? Mail: trainers@ltvl.nl

Mike Hupkens Erwin de Boerdere