Jeugdplan

Ambitieus Jeugdplan vAN tennisvereniging L.T.V. Lelystad

L.T.V. Lelystad is vanaf 2011 van gestart met een vernieuwd en ambitieus Jeugdplan. Zowel de selectietrainer, de jeugdcommissie, de technische commissie en de begeleidingscommissie Jeugdplan hebben destijds de koppen bij elkaar gestoken. Dit heeft geresulteerd in een mooi plan, waarin talentvolle tennisjeugd (tot 18 jaar) uit Flevoland binnen de club wordt opgeleid. Het doel van dit Jeugdplan is talentvolle jongeren intensief begeleiden, zodat zij zo snel mogelijk kunnen doorstromen naar de hoogste competitieteams van de vereniging en men kan genieten van mooi tennisspel.

De begeleiding van de kinderen is erop gericht om uiteindelijk speelsterkte 3 te verwerven. Hiervoor wordt zowel door de selectietrainer als door de competitietrainer actief gewerkt aan een passend programma. Kinderen die in aanmerking komen voor het Jeugdplan, dienen een goede basis te hebben en de wil om er voor 200% voor te gaan. Uiteindelijk bepalen de speelsterkte en de te verwachten progressie de indeling van de competitieteams.

L.T.V. Lelystad wil zich voor het bereiken van haar doelstellingen niet beperken tot Lelystad, maar richt zich tot alle tennistalenten in Flevoland die eruit willen halen wat er in zit. De selectietrainer van L.T.V.L., Erwin de Boerdere, is bekend met de werkwijze van een dergelijk Jeugdplan. In Almere heeft hij al eerder een succesvol Jeugdplan als trainer begeleid, tot op hoog niveau. Door zijn ervaring als trainer van de selectie van de KNLTB en organisator van grote nationale en internationale toernooien, verwachten wij dat het Jeugdplan bij L.T.V.L. uiteindelijk zijn vruchten af zal werpen.

De talenten in opleiding dienen op, maar ook naast de baan een voorbeeld te zijn voor alle andere jeugdleden. Zij moeten laten zien hoe het hoort, want gedrag en houding zijn heel belangrijk. Daarom krijgt de begeleiding van het totale persoontje, naast tennis en conditietraining, alle aandacht in het Jeugdplan. De rol, het gedrag en de houding van ouders zijn zaken die ook aandacht zullen krijgen omdat zij ook een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling en het plezier van hun kind.

De toch al vele toeschouwers die op de competitie- en toernooidagen genieten van fantastisch tennis en van een hele aangename sfeer op ons tennispark, kunnen hier de komende jaren van blijven genieten. Met een goede doorstroom van jeugdspelers naar het seniorentennis op niveau, blijft L.T.V.L. één van de aantrekkelijkste tennisclubs van Flevoland.

Met de hulp van de geselecteerde kinderen, de selectietrainer, commissies en sponsors is het Jeugdplan een groot success! De deelnemers aan het Jeugdplan zijn vanaf april via de website van L.T.V. Lelystad, www.ltvl.nl te volgen. Klik hier voor een overzicht van kinderen die dit seizoen deelnemen aan het Jeugplan. Op deze pagina stellen de kinderen zich voor met behulp van een aantal vragen.

Voor meer informatie over het Jeugdplan kan contact opgenomen worden met Yvonne Peeters of Rob Meuwese (Coördinator van het Jeugdplan), e-mail jp@ltvl.nl.