Technische commissie

De Technische Commissie (T.C.) is verantwoordelijk voor diverse competities en toernooien binnen de club. Alleen het veteranentoernooi komt voor verantwoording van de PIT-commissie.

Wat doet de Technische commissie?

In het voorjaar maakt de T.C. voor alle competities (behalve voor de jeugd) de teamindeling. Het gaat hierbij om de vrijdag-,  zaterdag- en zondagcompetitie en daarnaast de damescompetities van de dinsdag en donderdag.  Later worden ook de teamindelingen gemaakt voor de zomeravondcompetitie (mei) en de  veteranen- en najaarscompetitie die in september wordt gespeeld.

Naast de competities organiseert de T.C. het open toernooi, de Clubkampioenschappen en het Nationaal Ranglijsttoernooi.  Het open toernooi is een toernooi voor alle recreanten uit heel Nederland en eventueel het buitenland. Het toernooi, dat verschillende sponsornamen heeft gehad, is al jaren één van de grootste toernooien in de omgeving. Tegelijk met het Open toernooi wordt er sinds 2007 ook een Nationaal Ranglijsttoernooi gehouden bij LTVL.

Nationale Ranglijsttoernooien vormen een belangrijk onderdeel van het wedstrijdtennis in Nederland. Voor veel spelers en speelsters is het de weg om op de nationale KNLTB-ranglijst te komen. Een ranglijstpositie die misschien wel als opstappunt kan dienen voor het internationale tennis. Ranglijsttoernooien zijn ingedeeld in vier categorieën, gebaseerd op ranglijstpunten en hoogte van het prijzengeld. LTVL organiseert een drie sterren toernooi; het op één na hoogste in Nederland. Een dergelijk toernooi is tevens zeer toegankelijk voor de jongere talenten die de club heeft.

Aan het einde van het seizoen staan traditioneel de Clubkampioenschappen op het programma wat ook het einde van het tennisseizoen betekent. Voor alle LTVL leden een leuke afsluiting van het seizoen.

Heeft u goede ideeën over de technische zaken van LTVL? Spreek ons dan gerust eens aan!  Of mail tc@ltvl.nl.